“Gëzo një fëmijë – ndihmo një biznes”, një nismë vullnetare e Imërlije Saliut nga Gostivari (VIDEO)

Advertisment

600 racione ushqimi për 15 ditë janë shpërndarë gjatë muajit të Ramazanit në Gostivar, përmes iniciativës “Dhuro një iftar – ndihmo një biznes”. Iniciativa individuale e Imërlije Saliut nga Gostivari, gjeti mbështetje të madhe të bamirësit. E njejta prashihte ndihmë në dy drejtime, ushqim për nevojtarët dhe ndihmë për bizneset, konkretisht restorantet dhe piceritë e qytetit, pasi të njejtat pësuan humbje për shkak të gjendjes së jashtëzakonshme nga pandemia me virusin korona.

Saliu e vazhdon iniciativën e saj, por në një formë pak më ndryshe se ajo që ishte nga fillimi i muajt të Ramazanit. Pasi i afrohemi festës së Bajramit, iniciativën e ka quajtur “Gëzo një fëmijë – ndihmo një biznes”. Kësaj radhe sigurohen tesha për fëmijë për festën e Bajramit. Saliu tha se për disa ditë, kanë aritur të sigurojnë tesha të reja për rreth 100 fëmijë.

Reklame

Bamirësit që dëshirojnë t’i bashkangjiten kësaj iniciative, mund të kontaktojnë drejtpërdrejtë me nismëtaren e saj ose në rrjetet sociale. Iniciativa do të mbyllet tre ditë para festës së Fitër Bajramit.