GJAKMARRJA, 70 TË VRARË NGA 2 FISET I DETYROI TË EMIGRONIN NË TURQI

Advertisment

Remziu me prejardhje nga Kosova, tregon historin e jetës së tij. Ai është lindur dhe rritur në Turqi, pasi gjyshi i tij që në moshën 12 vjecare të vitit 1909 kishte emigruar drejt Turqisë.

Ai gjatë rrefimit të jetës së tij tregon ngjarjën e rëndë që kishin përjetuar dikur Familja e tij në Nish, ata kishin rënë në konflikt për një ”mal” me një familje tjetër shqiptare, kështu kishte filluar kacafytjet në mes tyre dhe kishin shkuar deri tek më e keqja duke u vrarë pjëstarët e të dy fisëve njëri me tjetrin, duke shkuar numri deri në 70 pjestarë të familjëve të vrarë nga të dy fiset.

Reklame

Dhe për të mos u shuar dy fiset detyrohen të largohen nga Nishi t’i lënë gjithë pasurin dhe të vazhdojn jetën në Turqi.