Gjatë mbrëmjes pritet të ketë reshje të shiut në Maqedoni

Siç njofton Drejtori për Punë Hidrometeorologjike, gjatë mbrëmjes dhe gjatë natës, moti do të jetë i ndryshueshëm dhe jostabil, me reshje të rrëmbyeshme, bubullima dhe erë të përforcuar.

Në disa vende të Maqedonisë së Veriut pritet të ketë reshje më intensive, por nuk ka rrezik.

Reklame

“Nëse në disa vende reshjet do të jenë më intensiv edhe bien për një kohë të shkurtër dhe nëse janë në formë të motit të ligë të shoqëruara me erë të fuqishme, është e mundur paraqitje e derdhjes së ujit në mjediset urbane të
qyteti për shkak pamundësisë për largimit të ujit. Gjithashtu gjatë reshjeve afatshkurtra intensive është e mundur rritje e shpejtë lokale e nivelit të ujit të lumenjve të vegjël dhe përrenjve”, thonë nga DPHM.

Në rrethana të tilla, nga DPH paralajmërojnë lëvizje të kujdesshme pranë lumenjve të vegjël dhe përrenjve në vend.

Gjatë ditës së nesërme gjatë pasdites në pjesën lindore të vendit moti pritet të jetë jostabil. Nga dita e hënë nis moti me diell dhe me rritje të temperaturave./Telegrafi/