Gjendet ilaçi për koronavirusin! Një firmë amerikane jep shpresë, testet do ti nisë këtë muaj

Një firmë bio mjekësore amerikane njoftoi se do të fillojë studime shtesë klinike të Remdesivirit, deri më tani ilaçi më premtues për koronavirusin.

Testimet fillojnë këtë muaj dhe do të zhvillohen tek rreth 1 mijë pacientë. Ilaçi, i shpikur nga kompania Gilead Science me seli në Kaliforni, po testohet fillimisht tek afro 400 pacientë “me shfaqje të rënda klinike të virusit COVID 19”, të cilëve do t’u jepet një kurë pesë ose dhjetë ditore e këtij ilaçi.

Reklame

Një tjetër grupim prej rreth 600 pacientësh “me shfaqje klinike të moderuar të sëmundjes”, sipas një deklarate të kompanisë Gilead, do të ndahen në tre grupe. Një e treta e tyre do të marrë pesë ditë trajtim me ilaçin Remdesivir, një e treta do të marrë 10 ditë trajtim dhe pjesa tjetër do të vazhdojë të marrë “vetëm kujdesin shëndetësor standard”, i cili mund të përfshijë ilaçe për dhimbje dhe ethe, lëngje dhe oksigjen, nëse është e nevojshme.

Në shkurt, kompania Gilead, duke punuar me autoritetet kineze dhe shkencëtarët, filloi dy studime klinike në Wuhan, ku shpërthimi i virusit u raportua për herë të parë, si dhe do të zhvillojë një testim tjetër afatgjatë të udhëhequr nga Universiteti i Nebraskas “në deri në 50 vendndodhje të ndryshme në mbarë globin”.

Dr. Anthony Fauci, drejtor i Institutit Kombëtar të Alergjisë dhe Sëmundjeve Infektive në Institutin Kombëtar të Shëndetit, e përmendi ilaçin Remdesivir edhe në një konferencë shtypi në Shtëpinë e Bardhë me Presidentin amerikan Donald Trump dhe Nënpresidentin Mike Pence sipas VOA-s, e tha se medikamenti ka demonstruar “aktivitet anti viral in vitro dhe në modelin e kafshëve.”

Top Channel