Gjermani: Këto janë vendet që u ndalohen udhëtimet

Përhapja e shpejtë e koronavirusit (Covid-19) ka bërë që disa vende të marrin masa të rrepta në kufij. Ja çfarë duhet të dini.

Ndërkohë Gjermania merret me mbi 2.100 raste të koronavirusit, në shumë vende po rrisin kontrollet e tyre të hyrjes, përfshirë kontrollet e temperaturës së trupit, masat karantinë për rastet e dyshuara dhe ndalimet individuale të hyrjes.

Më poshtë është një listë e vendeve që kanë vendosur tashmë ndalime udhëtimi ose kufizime për udhëtarët nga Gjermania.

Itali: Një kufizim i rreptë i lëvizjes së lirë ka qenë në fuqi në rajonin e Lombardisë dhe provincave të tjera veriore italiane që nga e diela, fillimisht deri më 3 prill.

Nga e marta, rreth 60 milionë qytetarë italianë në gjithë vendin duhet të qëndrojnë në shtëpi sa më shumë që të jetë e mundur dhe udhëtimet e brendshme lejohen vetëm në një numër të kufizuar rastesh.

Sidoqoftë, gjermanët janë akoma në gjendje të udhëtojnë brenda dhe jashtë vendit, për shembull, pasagjerëve gjermanë u jepen “kartat e daljes” për të plotësuar me adresën, numrin e telefonit dhe numrin e fluturimit, në mënyrë që ata të gjurmohen lehtësisht në rast të një urgjence – për shembull nëse një pasagjer tjetër teston pozitiv për koronavirus.

Shtetet e Bashkuara: Duke filluar nga e premtja, 13 mars, shtetasit e huaj nga Zona e Shengenit nuk do të lejohen të udhëtojnë në Gjermani për 30 ditë.

Izrael: Nga e enjtja në mbrëmje (12 mars), turistët nuk lejohen më të hyjnë në vend, përveç nëse mund të dëshmojnë se mund të qëndrojnë në kushte karantine për 14 ditë.

Republika Çeke: Qeveria Çeke tha të enjten, 12 mars, se kishte shpallur një gjendje të jashtëzakonshme 30-ditore, duke mbyllur kufijtë për njerëzit.

Kina: Për udhëtarët nga Gjermania nuk ka kërkesa të përgjithshme për karantinë deri më tani. Sidoqoftë, Zyra Federale e Jashtme e vendit këshillon që masa të tilla të priten për ata që hyjnë në Kinë.

India: India ka shpallur të pavlefshme të gjitha vizat turistike për një muaj për shkak të koronavirusit.

Qipro: Kushdo që udhëton nga Gjermania në Qipro duhet të presë të kalojë 14 ditë në karantinë për shkak të koronavirusit. Masat vlejnë gjithashtu për udhëtarët nga Greqia,, Franca, Japonia, Spanja, Hong-Kongu, Mbretëria e Bashkuar dhe disa rajone të Kinës, Rusisë, Nepal, Kazakistan, Moldavi, Jordani, Liberi.