Gjermania do të vaksinojë mësuesit dhe kujdestarët si kategori prioritare

ABD0025_20200620 - RHEDA-WIEDENBRÜCK - DEUTSCHLAND: HANDOUT - 19.06.2020, Nordrhein-Westfalen, Rheda-Wiedenbrück: Soldaten der Bundeswehr stehen auf dem Betriebsgelände der Firma Tönnies und helfen bei einer Corona-Reihenuntersuchungen. Mehrere hundert Mitarbeiter des Betriebs hatten sich mit Covid-19 infiziert. Die Soldaten werden auch zur Kontaktpersonennachverfolgung eingesetzt. Tönnies musste seinen Hauptproduktionsbetrieb in Rheda-Wiedenbrück in Westfalen bis auf weiteres herunterfahren. Foto: Deeke/Bundeswehr/dpa - ACHTUNG: Nur zur redaktionellen Verwendung im Zusammenhang mit der aktuellen Berichterstattung und nur mit vollständiger Nennung des vorstehenden Credits. Teile des Bildes wurden aus rechtlichen Gründen gepixelt. +++ dpa-Bildfunk +++. - FOTO: APA/Bundeswehr/Deeke

Në Gjermani numri i infektimeve javore nuk po bie, megjithatë dhjetë lande federale kanë vendosur që të rihapin në fillim të javës shkollat dhe qendrat ditore të kujdesjes për fëmijët.

Për këtë arsye mësuesit dhe kujdestarët me shumë gjasa do të marrin një ofertë më të shpejtë vaksinimi kundër Covid19.

Ky plan mbështetet si nga ministri i Shëndetësisë Jens Spahn edhe nga ministrja federale e Arsimit Anja Karliczek si dhe qeveritë e disa landeve.

 

“Të dyja kto grupe profesionesh kryejnë detyra që kanë një rëndësi të madhe për të gjithë shoqërinë tonë, dhe prandaj duhet të kenë përparësi të dukshme në radhën e vaksinimeve,” tha ministri i Shëndetësisë Jens Spahn.

Në fillim të kësaj jave pritet të merren vendimi përfundimtar në lidhje me vaksinimin prioritar të mësuesve dhe të kujdestarëve krahas personelit mjekësor./ DW