Gjermania e ktheu Maqedoninë në listën e vendeve me rrezik

ABD0025_20200620 - RHEDA-WIEDENBRÜCK - DEUTSCHLAND: HANDOUT - 19.06.2020, Nordrhein-Westfalen, Rheda-Wiedenbrück: Soldaten der Bundeswehr stehen auf dem Betriebsgelände der Firma Tönnies und helfen bei einer Corona-Reihenuntersuchungen. Mehrere hundert Mitarbeiter des Betriebs hatten sich mit Covid-19 infiziert. Die Soldaten werden auch zur Kontaktpersonennachverfolgung eingesetzt. Tönnies musste seinen Hauptproduktionsbetrieb in Rheda-Wiedenbrück in Westfalen bis auf weiteres herunterfahren. Foto: Deeke/Bundeswehr/dpa - ACHTUNG: Nur zur redaktionellen Verwendung im Zusammenhang mit der aktuellen Berichterstattung und nur mit vollständiger Nennung des vorstehenden Credits. Teile des Bildes wurden aus rechtlichen Gründen gepixelt. +++ dpa-Bildfunk +++. - FOTO: APA/Bundeswehr/Deeke

Për shkak të situatës me pandeminë Covid-19, Republika Federale e Gjermanisë e vendosi Republikën e Maqedonisë së Veriut në listën e vendeve me rrezik.

Me vendimin e fundit të autoriteteve gjermane, nga shtetasit e Maqedonisë së Veriut gjatë hyrjes në Gjermani kërkohet regjistrim elektronik dhe posedim i certificatës së vaksinimit ose kalimit të sëmundjes ose PCR negativ.

Reklame

Për ata që nuk janë infektuar me Covid dhe nuk janë vaksinuar, vijon masa e karantinës dhjetëditore, teksa mund të lirohen në ditën e pestë me PCR test negativ.

Nga kjo masë përjashtohen fëmijët e pavaksinuar deri në gjashtë vjeç, për të cilët megjithatë vijon karantinë deri në pesë ditë./MIA