Gjermania sonte hap restorantet, këto janë rregullat për punëtorët dhe mysafirët

Advertisment

Gjermania nga sonte hap restorantet për mysafirë, derisa vazhdon të luftojë me pandeminë COVID-19.

Restorantet në Berlin lejohen të rihapen nga sonte për herë të parë në dy muaj, dhe me parashikimin e motit që duket i mirë, parashikohet që ato të jenë shumë të plota. Këtu është një ndarje e rregullave që rregullojnë normën e re këtu në botën e gastronomisë, raporton Reuters, transmeton lajmi.net.

Reklame

Anëtarë të familjeve të ndryshme do të lejohen të ndajnë një tryezë, por duhet të mbajnë një distancë prej 1.5 metrash nga njëra-tjetra.

Nëse ka një numër maksimal të njerëzve të lejuar për secilën familje nuk është specifikuar. Për ata nga një familje e vetme rregullat distancuese nuk zbatohen.

Nga stafi në pritje kërkohet të veshin mbulesa fytyre. Kuzhinierët dhe stafi tjetër i kuzhinës që nuk bien në kontakt me ta, nuk janë të obliguar, transmeton lajmi.net.

Darkuesve nuk u kërkohet të mbajnë maska, megjithëse rekomandohet që ta bëjnë këtë. Është e paqartë se si kjo është në përputhje me të ngrënit dhe pirjen, pasi thithja sipër maskave nuk rekomandohet nga ekspertët e higjienës.

Ndërsa mysafirët nuk janë të detyruar të bëjnë rezervime, senati i Berlinit ka këshilluar me forcë restorantet që të mbajnë detajet e kontaktit të mysafirëve të tyre dhe t’i mbajnë ato për katër javë, në mënyrë që të mundësojnë gjurmimin në rast të një infeksioni.

Gjasat janë që restauratorët së shpejti do të lejohen të vendosin karrige dhe tavolina para hapësirave të tyre pa pasur nevojë të marrin lejen e nevojshme – me kusht që trotuari të jetë mjaft i gjerë. /Lajmi.net/