Gjinovci: Ali Ahmeti nuk të krahasohet me Albin Kurtin

Advertisment

Debatet parazgjedhore në Kosovë kalojnë përtej kufinjve,në një debat në T7 mbrëmë është zhvilluar një debat i ashpër mes analistëve Rron Gjinovci, Blerim Latifi, Berat Buzhala dhe Jusuf Thaçi.

Mes qëndrimeve pro dhe kontra lidhur me kandidimin e Kurtit dhe ndalesa nga gjykata për të qenë në listë.

Reklame

Blerim Latifi ka thënë se Kurti duhet të ndjekë shembullin e Ahmetit i cili nuk u kandidua pas lu fte sepse ishte i dënuar.

Në anën tjetër analisti Rron Gjinovci ka thënë:
,,Ali Ahmeti nuk të krahasohet me Albin Kurtin, sepse ky i fundit është më i ngritur si intelektual dhe më përlqyer si liderë në të gjitha trevat shqiptare.

Gjinovci dhe Gashi kanë thënë se si pasoj e politikave të Ali Ahmetit shqiptarët në Maqedoni jetojnë keq dhe se Albin Kurti e mban në xhep të vogël Ahmetin.
Jusuf Thaci ka thënë se duhet bërë dallimi mes Ali Ahmetit të para lu ftës dhe atij të pasluftës.

Sipas tij, Ali Ahmeti nuk i ka realizuar të drejtat e shqiptarëve në Maqedoni” ka deklaruar Gjinovci i cili është kundërshtuar ashpër nga Buzhalla./Infomagazin