Gjyshi 88 vjeçar po voziste 191 km/orë kur u ndalua, ai kishte një arsyetim të pabesueshëm

Një 88-vjeçar u kap me shpejtësi në një rrugë fshati në Francë me 191 km/orë sepse, siç shpjegoi ai, ai ishte vonë për vaksinimin e planifikuar kundër COVID-19, njoftoi policia të premten.

Kufiri në rrugën në të cilën ai u ndalua nga policia është 110 kilometra në orë, njoftoi policia e rajonit lindor të Bas-Rhin në Facebook.

Burri i shpjegoi policisë se ai “po nxitonte sepse ishte vonë për vaksinimin kundër COVID-19”.

Policia nuk tregoi mirëkuptim dhe i hoqi patentë shoferin dhe ia konfiskoi makinën.

“Për t’u siguruar që të gjithë i përmbahemi kufizimeve të vozitjes, edhe kur keni një patentë shoferi për më shumë se 60 vjet”, shkroi policia në rrjetin social.

Vaksinimi i popullatës mbi moshën 75 vjeç ka filluar në Francë që nga janari dhe kjo strategji po jep rezultate ndërsa numri i të infektuarve midis 80-vjeçarëve po bie, tha kryeministri Jean Castex.