Gratë që flasin shumë jetojnë më gjatë

Herën tjetër që dikush ankohet për sa flisni, konsiderojeni si një lajm të mirë.
Komunikimi i gjerë jo vetëm që ju ndihmon të krijoni lidhje më të thella sociale dhe të shpreheni më saktë, ekspertët besojnë se mund të jetë gjithashtu një parashikues i një jetëgjatësi të gjatë, transmeton Telegrafi.

Është një koncept shkencor popullor që gjatësia e gjithë jetës sonë varet nga gjenet tona. Disa ekspertë madje studiojnë atë që ata e quajnë “gjen i jetëgjatësisë”, i cili është një gjen që është përgjegjës për riparimin e ADN-së në mënyrë më efikase. Hulumtimet e fundit sugjerojnë që jetëgjatësia jonë nuk varet vetëm nga gjenetika, por edhe nga sa flasim.

Reklame

Një grup shkencëtarësh nga Kolegji i Mjekësisë Albert Einstein dhe Universiteti Yeshiva, në Shtetet e Bashkuara, studiuan numrin e fjalëve që ne flasim dhe se si ato ndikojnë në jetëgjatësinë tonë. Ata zbuluan se njerëzit që flasin shumë, paraqesin sjellje dhe ide më të tolerueshme, pozitive dhe optimiste, kanë një cilësi më të mirë të jetës, gjë që rrit jetëgjatësinë e tyre.

Studimi, i drejtuar nga doktor Nir Barzilai, studioi 250 të moshuar në moshë midis 95 dhe 100 vjeç, duke u përqendruar në marrëdhëniet midis personaliteteve të tyre dhe gjenetikës së tyre. Analiza e personalitetit zbuloi disa rezultate zbavitëse: Njerëzit që e perceptuan veten si më pozitiv, gjithashtu kënaqeshin kur flisnin shumë.

Dhe ata nuk janë të vetmit që kanë arritur në këtë përfundim. Psikiatri spanjoll, Luis Rojas Marcos, shpjegon në librin e tij, “Ne jemi çfarë flasim”, që njerëzit që flasin më shumë se 15,000 fjalë në ditë jetojnë më gjatë se ata që flasin më pak. Sipas Dr. Rojas Marcos, njerëzit jetojnë duke ndjerë një ndjenjë përmbushjeje, janë më të shëndetshëm dhe gëzojnë jetë më të gjatë.