Gropa gjigante ‘përpin’ fshatin, 10 persona ende të zhdukur

Shpëtuesit suedezë dhe qenë të trajnuar norvegjezë kanë filluar një kërkim të rrezikshëm në terren për 10 persona të zhdukur pasi një kodër u shemb në Norvegji.

Ndërkohë në fshatin ku ndodhi ngjarje rreth 25 km larg Osl po bien reshje të shumta dëbore.

Reklame

Komandanti i policisë Roy Alkvist tha se një ose dy shtëpi në humnerë dukeshin të sigurta për shpëtuesit që të hynin.

Helikopterët kanë kërkuar në skenën e rrëshqitjes së tokës të mërkurën. Një qen i zhdukur u shpëtua të enjten.

Në operacionin e së premtes, shpëtuesit suedezë dhe kolegët e tyre norvegjezë po përgatisin një automjet të ushtrisë të quajtur “paver”, i cili ka një urë gjigande çeliku mbi të cilën mund të lëvizin shpëtuesit.

Sidoqoftë, kushtet nuk janë të mira që makineria prej 50 tonësh të vendoset.