Grupi i qenve blu në Rusi që po i habisin të gjithë çfarë fshihet pas tyre

Një grup qensh me gëzof blu thuhet se nuk vuajnë nga efekte të dëmshme shëndetësore, sipas një ekzaminimi fillestar nga ekspertët e kafshëve.

Fotografitë i bënë në qytetin rus Dzerzhinsk, 230 milje në lindje të Moskës. Në pamjet që u bënë virale, shumë njerëz hodhën dyshime se qentë i kishin marrë një ngjyrë të tillë për shkak të një fabrike kimikatesh në zonë, tanimë e shkatërruar.

Qentë u pikasën pranë një fabrike që prodhonte pleksiglas dhe acid hidrokyanik para se të falimentonte në 2015.

Ish-menaxheri i fabrikës së falimentimit Andrey Mislivets i ka thënë agjencisë së lajmeve RIA se qentë endeshin shpesh në zonë dhe se sulfati i bakrit me shkëlqim blu, të cilit kafshët mund të jenë ekspozuar, ishte ruajtur në vendin e fabrikës së papërdorur.

 

Fotografitë, të cilat u shpërndanë në faqen e internetit të rrjeteve sociale VK dhe u raportuan nga mediat ruse, ngjallën shqetësim në lidhje me mirëqenien e kafshëve, si dhe spekulime mbi vërtetësinë e imazheve.