Guterres: 2021 të jetë viti i shërimit

Sekretari i Përgjithshëm i OKB, Antonio Guterres, bëri thirrje që 2021 të jetë një vit shërimi, në mesazhin e tij të Vitit të Ri.

“Ndryshimet klimatike dhe pandemia Covid-19 janë kriza që mund të adresohen nga të gjithë së bashku si pjesë e një tranzicioni në një të ardhme gjithëpërfshirëse dhe të qëndrueshme”, tha Guterres në një mesazh me video.

Reklame

”Qëllimi më i rëndësishëm i Organizatës së Kombeve të Bashkuara në vitin e ardhshëm është ndërtimi i një koalicioni global për neutralitetin e karbonit me emisione zero deri në 2050”, theksoi ai.