Hakohet këmbimorja e kriptovalutave, humbjet afro 200 mln dollarë

Këmbimorja e kriptovalutave Bitmart është hakuar. Ky mund të jetë hakimi më shkatërrimtar deri më sot, pasi Bitmart ka humbur 196 milionë dollarë kriptovaluta të ndryshme.

Një postim në Twitter nga firma Peckshield së pari tërhoqi vëmendjen ndaj hakimit të supozuar të shtunën në mbrëmje. Një nga adresat e Bitmart aktualisht tregon dalje të qëndrueshme të të gjitha bilanceve të tokenit, disa me vlerë dhjetëra miliona dollarë, në një adresë të etiketuar aktualisht nga Etherscan si “Haker Bitmart”.

Në një postim vijues në Twitter, Peckshield vlerësoi se humbjet ishin 100 milionë dollarë në kriptovaluta të ndryshme në blockchain Ethereum dhe 96 milionë dollarë në Binance Smart Chain.

Hakeri ka përdorur sistematikisht grumbulluesin e shkëmbimit të decentralizuar (DEX) 1 inç për të shkëmbyer aktivet e vjedhura me eterin e kriptomonedhës (ETH) dhe ka përdorur një adresë dytësore për të depozituar ETH në mikserin e privatësisë Tornado Cash, duke i bërë kështu më të vështirë gjurmimin e fondit të hakuar.

Në një kanal zyrtar Telegram, përfaqësuesit e Bitmart fillimisht pretenduan se daljet ishin tërheqje rutinë, duke iu referuar raporteve të hakimit si “lajme të rreme”.

Më vonë poashtu përmes një postimi në Twitter ata e konfirmuan hakimin. /Koha.net