Hapja e kufirit/ kryeministri Rama jep lajmin që prisnin të gjithë shqiptarët…

Advertisment

Hapja e kufirit, kryeministri Rama jep lajmin që prisnin të gjithë shqiptarët…

Po zhvillohet mbledhja e përbashkët e dy qeverive, të Shqipërisë dhe të Kosovës, ku Rama tha se duhet të hiqet kufiri mes dy vendeve.

Reklame

Kosova me doganë në portin e Durrësit, linjë e përbashkët hekurudhore dhe ndërtimi i një hidrocentrali, janë 3 marrëveshjet që do të firmosen.

“Hapat e hedhur nuk janë të vegjël, megjithëse distanca mbetet e madhe. Kontrolli kufitar Morinë-Zërnicë, funksionon me parimin një ndalesë, një kontroll. Edhe këtë verë janë shmangur radhët e gjata. Heqja e kufirit mes Shqipërisë dhe Kosovës, ministritë e Brendshme të intensifikojnë punën dhe të njësojnë databazën pa humbur asnjë cm në frontin e betejës kundër krimit”, tha Rama.