Historiani grek habit me deklaratën: Helenët e lashtë janë shqiptarë!

Advertisment

Historiani i njohur grek, Konstantinos Pangalis, në një intervistë dhënë për mediat e huaja, ka shokuar me deklaratat e tij në lidhje me origjinën e helenëve. Gjatë intervistës, historiani ka theksuar se helenët e dikurshëm me gjasë janë shqiptarët e sotëm dhe se historia e mësuar në Greqi, nuk ka lidhje me të vërtetën.

Publiku në sallë i priti me ovacione negative deklaratat e historianit Pangalis, por ky i fundit nuk është shqetësuar dhe ka vazhduar intervistën.

Reklame

Intervista e plotë

Gazetari: Ju po na thoni Z, Pangalo se ka njerëz të cilët nuk janë helënë vetëm në pasaportë por janë helënë të vërtëtë.

Pangalo: Dua të shtoje disa gjëra, kërkimi dhe zbulimi janë gjëra të paanshme nuk thotë kjo më pëlqen, kjo nuk më pëlqen. Zotëria si një arkeolog me eksperiencë kupton pastaj po mundohemi t’ia gjejmë rrallën akoma më mirë.

Tema është hapur për lëvizjen e Helenëve dhe këtu po biem në një kurth shumë të madh. Sot quhemi helenë para 30,000 vitesh quheshim? Kjo është një dilemë, shikojmë fise, shumë fise…Rrethi i helenizimit gjendet nëpërmjet Theakisë deri në Thesperoti.

Gazetari- A do me thënë deri aty kemi vajtur?
Pangalo: Aty aty jo më larg. Aty është rrethi, nuk flasim, e Hekinizmit po. Si mundemi të reklamojmë qytëtarin që lanë paraardhësit tanë në ditën e përditshme?
Po flas për misteret e Elefsinës, në rast se nuk studiojmë fenë judiste e cila është feja monoteiste e epokës së vjetër, ne nuk mundemi të mësojmë as të kuptojmë dot asgjë duhet të vazhdojmë të ndërrojmë krejt mentalitetin tonë, nuk kthehet e gjithë toka rreth ‘Grekëve’.

Por kthehemi ne dhe nuk arrijmë dot, kishte me të vërtetë qytetërim se as nuk kalon në mendjen tonë. Këto që mësojmë ne sot nuk janë asgjë me të vërtetëtn e asaj kohe, vetëm po mësuam për Arkeologjinë Judiste, Helene dhe atë Shqiptare ku tashmë do ta shikojë saktë.

Mund të futen në Google mund të shikojnë hartën dhe mund të që vetëquhen shqiptarë, por ne i shajmë, harrojmë se ata janë ilirët. Kështu janë Gjergjët, Gjigantët, gjigantë kanë dhe hebrejtë tek Bibla e tyre.