Hoti për votimin e qeverisë së re: Asnjë shkronjë e Kushtetutës nuk do të cenohet

I nominuari për kryeministër, Avdullah Hoti, ka thënë se votimi i qeverisë së re do të ndodhë në mënyrë demokratike. Ai ka thënë se nuk do të cenohet Kushtetuta e Kosovës dhe se ajo do të respektohet maksimalisht.
‘’Legjitimimi i institucioneve ekzekutive te Kosoves, përmes votimit te Qeverise se re, do te ndodhe ne menyre demokratike përmes votës se përfaqësuesve te popullit ne Kuvend.’’, thotë Hoti.
‘’Asnje shkronje e Kushtetutes nuk do te cenohet, perkundrazi, ajo do te respektohet e lartesohet.’’, shton ai.
Hoti është nominuar për kryeministër nga presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, pas rrëzimit të qeverisë muajin që lamë pas. Lëvizja Vetëvendosje, si fituese e zgjedhjeve, thotë se nominimi i tij është jokushtetues pasi nuk janë përcjellur procedurat duke u mandatuar së pari fituesi i zgjedhjeve. VV ka dërguar çështjen e dekremtimit në Gjykatën Kushtetuese. Seanca për votimin e qeverisë së re është thirrur për të shtunën.