Hoxha 100 vjeç i Ganës, që shkon në kishë dhe dhuron vetëm paqe

40

Imami i Ganës është një njeri me fjalë pak, por hoxha 100-vjeçar me siguri di si të bëjë bujë – duke marrë pjesë në një shërbim të Kishës Katolike si pjesë e festimeve të ditëlindjes së tij.

Fotot e Shejh Osman Sharubutut, të ulur në pllakat e Krishtit të Akrit, Kishës Katolike të Mbretit për një shërbim të Pashkëve janë bërë virale në mediat sociale.

Muftiu i madh, udhëheqësi i komunitetit musliman të pakicës së Ganës, dëshiron të sigurohet se trashëgimia e tij është paqja – fryt i harmonisë ndërfetare. Pjesëmarrja e tij në kishë mori shumë vëmendje, ashtu si ditën kur ai u paraqit pranë priftit famullitar At Andrew Campbell shkruan SyriNet, transmeton Koha.mk
Mediat sociale sjelljen e tij e cilësojnë si një dritë shprese një dritë në fund të tunelit. Ky imam po ndryshon tregimin për Islamin nga një fe e ligësisë, një fe e konfliktit, një fe e urrejtjes për të tjerët, në një fe, misioni i të cilës është rrënjosur në virtytet e dashurisë, paqes dhe faljes.

Shumë vetë e kanë urryer por ai ka insistuar vazhdimisht në rëndësinë që ka toleranca fetare për çdo shtet dhe vend.