Hoxha: Çfarëdo që të bëni, ata gjithnjē do t’ju kritikojnë

Nëpërmes një shembulli me një familje dhe një gomari, Arjanit Hoxha sekretar gjeneral i Lëvizjes Besa, ka folur rreth kritikës dhe moralit.

Ja postimi i tij: “Njëherë e një kohë ishte një familje me tre anëtarë: nëna, babai dhe djali i tyre 12-vjeçar. Së bashku, ata vendosën të udhëtonin, punonin dhe mësonin për botën. Të gjithë u larguan me gomarin e tyre. Kur arritën në vendin e parë, njerëzit komentuan: “Shikojeni atë djalë sa i pasjellshëm është. Ai qëndron mbi gomar dhe prindërit e moshuar, e tërheqin atë”. Gruaja i tha burrit të saj: – “Ne nuk do t’i lejojmë njerëzit të flasin keq për djalin tonë. Hip në gomar” Burri e dëgjoi dhe u ngjit mbi gomari.

Reklame

Në vendin e dytë, njerëzit murmuritën: “Shikoni sa i pasjellshëm ai burrë. Lë djalin dhe gruan të tërheqin gomarin, ndërsa ai është i qetë mbi gomar”. Burri i kërkoi gruas të hipte mbi gomar, ndërsa ai dhe djali do e tërhiqnin.

Edhe në vendin e tretë, murmuritje të zakonshme. “I shkreti burrë! Pasi punon gjithë ditën, lë gruan mbi gomar. Dhe i shkreti djalë! Kush e di sa vuan me një nënë të tillë!”. Të shkatërruar, ata vendosën të hipin të tre mbi gomar dhe të vazhdojnë udhëtimin e tyre. Kur arritën në fshatin tjetër, ata dëgjuan nga njerëzit të thoshin:

“Janë kafshë, më kafshë se gomari që i mbart. Ata do ia thyejnë shpinën atij!” Të hidhëruar nga kritikat, ata vendosën të zbrisnin të gjithë dhe të ecnin bashkë me gomarin. Por kritikat nuk kishin të përfunduar. Kur mbërritën në vendin tjetër ata dëgjuan njerëz që qeshnin midis tyre: “Shikoni këta tre idiotë; ata ecin me këmbë, edhe pse kanë një gomar që mund t’i transportojë ata!”

MORALI? Çfarëdo që të bëni, ata gjithmonë do t’ju kritikojnë…”, shkruan Arjanit Hoxha.