I ftohti polar pritet të ‘shp ërthejë’ në muajin shkurt, i prekur edhe Ballkani

Advertisment
HTML Image as link

Sipas trendit statistikor të parashikimeve të motit, muaj shkurt pritet të sjellë një ulje të ndjeshme temperaturash disa gradë nën minus në pothuajse të gjithë Europën. I ftohti polar sipas sinoptikanëve pritet të përfshijë Ballkanin por edhe Italinë mes datave 5
dhe 13 shkurt.

Sinoptikanët shpjegojnë se vorbulla e të ftohtit polar që është krijuar në veri është e detyruar të lëviz si pasojë e rrymave të ajri dhe ajo konkretisht po shpërthen në tre segmente.

Reklame