Imazhet mahnitëse satelitore të NASA-s tregojnë ndryshimet klimatike gjatë 2020-s

Me pandeminë COVID-19 gjatë 2020-s, viti që shkoi na kujton ashpërsinë e krizave klimatike me të cilat është përballur bota, si thatësira, përmbytje, valë të nxehtësisë, zjarre dhe uragane vazhduan të pengojnë jetën e komuniteteve përreth botës.

Imazhet e disa prej këtyre ngjarjeve klimatike, në pamje të jashtëzakonshme janë marrë nga NASA, satelitët që vëzhgojnë Tokën.

Reklame

Zjarret

Në një pamje shihet tym që ngrihet drejt juglindjes së Australisë, derisa vendi po përballej me një nga sezonet më të ngrohta që sollën zjarre të shumta.

Sezoni i zjarreve në Australi është gjithmonë e rrezikshme, por kushtet gjatë vitit 2020 me gjithë flakët e zjarret që u përhapën i bënë të vështira kushtet për zjarrfikësit.

2020 ishte edhe një vit për t’u kujtuar për banorët e Californias, Oregonit e Washingtonit ku zjarret vdekjeprurëse bën që qindra mijëra njerëz të viheshin nëpër strehimore pavarësisht pandemisë.

Në imazhin e datës 9 shtator shihet një shtresë tymi, shkruan CNN.

Thatësira

Fotoja tregon lumin e tharë Parana të Argjentinës. Një periudhë e pazakonshme e zgjatur e motit të nxehtë dhe thatësire në Brazil, Paraguay dhe Argjentina bëri që lumi të shkonte në nivelet më të ulëta që prej dekadash. Jo vetëm që kjo thatësirë shtoi aktivitetin e zjarreve në zonat bujqësore, por ndikoi edhe në bizneset lokale dhe banorët.

Uraganet

Uragani Laura, një nga 10 uraganet më të fuqishme në SHBA, ndodhi gjatë gushtit në Louisiana, duke lënë të vdekur të paktën gjashtë njerëz.

Sezoni i uraganeve nga Oqeani Atlantik në vitin 2020 ishte ndër më aktivët.