Informacioni i rremë që Djokovic ia dha autoriteteve australiane

Nëse ministri australian i Imigracionit ende ka rezervat e tij, tani kanë dalë dyshime të reja. Novak Djokovic nuk tregoi se kishte udhëtuar në Spanjë, pak para mbërritjes së tij në Melburn.

Novak Djokovic dje po stërvitej në Rod Laver Arena, gjatë një seance stërvitore nën diell, një ditë pas riaktivizimit të vizës së tij nga gjykata.

Gjyqtari konsideroi se oficeri kufitar nuk i kishte dhënë kohë të mjaftueshme për të demonstruar vlefshmërinë e përjashtimit të tij nga vaksinimi.

Pothuajse në të njëjtën kohë, me anë të një njoftimi për shtyp, kabineti i Alex Hawke, ministrit australian për Imigracionin, saktësoi se ky i fundit po shqyrtonte ende mundësinë e anulimit të vizës për herë të dytë të numrit një të botës.

“A keni udhëtuar në katërmbëdhjetë ditët e fundit? -Jo”

Problemi i ri në këtë aferë të Djokovicit tani qëndron në vërtetësinë e deklaratave të serbit për formën e tij të mbërritjes në Australi. Në pyetjen: “ Keni udhëtuar gjatë katërmbëdhjetë ditëve të fundit? ” , Kutia “jo” është e shënuar.

Megjithatë, Novak Djokovic, gjatë kësaj periudhe, u largua nga Beogradi dhe iu bashkua Spanjës, ku u stërvit në Marbella në fusha të vështira me topa Australian Open.

Akademia e Tenisit Soto në Marbella kishte publikuar disa video të numrit 1 të botës në stërvitje, ose të rrethuar nga fëmijë dhe duke uruar një vit të ri 2022. Sipas shtypit australian, Djokovic do të largohej nga Spanja më 4 janar.