Instagrami gjobitet me 405 milionë euro për për shkeljen e privatësisë së fëmijëve

Rregullatorët irlandezë kanë gjobitur Instagramin me 405 milionë euro për shkeljen e privatësisë së fëmijëve.

Ankesa e gjatë kishte të bënte me të dhënat e fëmijëve – veçanërisht numrat e tyre të telefonit dhe adresat e emailit, shkruan BBC, transmeton portal arbresh.info

Disa thuhet se janë përmirësuar në llogaritë e biznesit për të aksesuar mjetet analitike si vizitat e profilit, pa e kuptuar se kjo i bëri publike më shumë të dhënat e tyre.

Pronari i Instagramit, Meta, tha se kishte në plan të apelonte vendimin.

“Ne miratuam vendimin tonë përfundimtar të premten e kaluar dhe ai përmban një gjobë prej 405 milion euro”, tha Komisioneri i Mbrojtjes së të Dhënave të Irlandës (DPC).

DPC rregullon kompanitë e mëdha të teknologjisë me seli europiane në Republikën e Irlandës.

Deri me tani, asnjëherë nuk është dhënë ndonjë gjobë kaq e madhe.

Vitin e kaluar DPC gjobiti WhatsApp me 225 milionë euro, ndërsa autoriteti i të dhënave në Luksemburg gjobiti Amazon me 764 milionë euro./arbresh.info/