Instituti amerikan NDI – Zaev më i pëlqyeri te maqedonasit, Sela i pari te shqiptarët

Sipas të dhënave që ka siguruat Frontline.mk, Zoran Zaev është i pëqyer nga 44 përqind e të ankrtuarve (19% janë përgjigjur me i pëlqyer, ndërsa 25% pjesërisht i pëqyer) thotë anketa.
Dukshëm më pak qytetarë, apo vetëm 25% janë shprehur për Hristijan Mickoskin (10% janë përgjigjur me i pëlqyer dhe 15% pjesërisht i pëlqyer).

Në bllokun politik shqiptar intersenat janë të dhënat që flasin se Ali Ahmeti nuk është më lideri më i pëlqyer. Kreu i BDI-së ka rrezultuar i pëlqyer vetëm nga 16% e të anketuarve, ndërsa oponenti i tij kryesor Ziadin Sela është i pëlqyeshëm tek 17% e të anketuarve, njofton Frontline.mk.

Reklame

Ndryshe zgjedhjet e parakohshme parlamentare të caktuara për më 12 prill u shtynë për shkak të korona virusit ndërsa partitë i kanë anuluar aktivotetet e tyre parazgjedhore./Europort