Italia dëbon një shqiptar që kishte tatuar Bin Ladenin në trupin e tij

Një shqiptar 35 vjeç është dëbuar nga autoritetet italiane si person i rrezikshëm për shoqërinë.

Ai konsiderohej si nxitës i ideologjisë xh ihadiste . Në gjoks kishte bërë tatuazh portretin e Osama Bin Laden, lider i Al Qaeda i vr arë në Pakistan më 2011, nga një operacion i trupave amerikane.

Reklame

35 vjeçari shqiptar i dë nuar dhe më parë për trafik dro ge e ar mëmbajtje pa leje, ishte indoktrinuar me ra dikalizmin islamik, gjatë periudhës së qëndrimit të tij në b urg në Rimini.

Sipas Departamentit të Administratës së Burgjeve , shqiptar ishte influencuar me ideologjinë xhihadiste gjatë miqësive të krijuar në bu rg me elementë të besimit islamik.

Ndaj tij dhe më parë ishte lëshuar urdhëri i dëbimit vullnetar nga territori italian, gjë që shqiptari nuk e kishte ekzekutuar duke vazhduar të qëndroj il egalisht në Itali.

Pak orë më parë autoritetet italiane kanë ek zekutuar urdhrin e dëbimit të detyruar të tij nga territori italian.