Izraeli lëshon aplikcionin që iu tregon kur keni kontakt me personin që ka koronavirus

Aplikacioni i ri i Ministrisë së Shëndetësisë së Izraelit që quhet “Mburoja” (“HaMagen”), lejon njerëzit të identifikojnë nëse kanë rënë në kontakt me personin që ka koronavirus dhe çfarë duhet të bëjnë

Ministria e Shëndetësisë filloi të dielën një aplikacion të ri të quajtur “Mburoja” (“HaMagen”), i cili lejon njerëzit të identifikojnë nëse kanë kontakt me një person që ka koronavirus, në 14 ditët paraprake të diagnostikimit të pacientit të sëmundjes.

Reklame

Ministria e Shëndetësisë tha në një deklaratë se “aplikacioni është një pajisje teknologjike e krijuar për t’i dhënë secilit prej nesh mundësinë për të njohur shpejt dhe me saktësi nëse kemi qenë në kontakt me një person të infektuar me koronavirus.

Në këtë mënyrë ne mund të ndalim përhapjen e virusit dhe mbroni ata që janë afër nesh, “thuhet në deklaratë.

“Aplikacioni ju lejon të merrni një njoftim (kohë dhe datë) në lidhje me ekspozimin tuaj ndaj një pacienti të konfirmuar.”

Ministria theksoi që aplikacioni ruan informacione në lidhje me vendndodhjet tuaja vetëm në pajisjen tuaj dhe i referon ato me të dhënat epidemiologjike të azhurnuara të Ministrisë së Shëndetësisë.

Aplikacioni është i disponueshëm në dyqanin Google Play dhe AppStore të Apple.