Ja 10 mitet mbi kancerin që i dinit si të vërteta

68

I keni dëgjuar të gjitha llojet e gënjeshtrave në lidhje me kancerin nga “njohësit e kancerit” – institucionet, mjekët, qendrat onkologjike dhe krijuesit e ilaçeve të cilët përfitojnë nga kanceri?

Në mënyrë që të keni një ide reale, shihni 10 mitet dhe realitetet lidhur me të:

MITI # 1) Kanceri është shkaktuar nga fat i keq spontan, pa shkak.

E VËRTETA: Kanceri gjithmonë ka një shkak. Nuk ka gjë të tillë si kanceri “spontan” pa shkak, dhe mjekët e kancerit që pretendojnë se ekzistojnë dukuri të tilla nuk kanë bazë.

MITI # 2) Nuk ka shërim për kancerin.

E VËRTETA: Ka mijëra shërime për kancerin që tashmë ekzistojnë në botën natyrore dhe po përdoren çdo ditë të gjithë anembanë planetit, jashtë monopoleve të kontrolluara të mjekësisë farmaceutike dhe kimioterapisë toksike.

Trupi juaj tashmë e di se si të kuroj kancerin! Ai ka nevojë veç tjerash edhe për burime natyrore dhe shmangien e kimikateve toksike

MITI # 3) Kimioterapia trajton kancerin.

E VËRTETA: Kimioterapia është një lloj “bombardimi kimik” për të larguar helmet që ndodhen në të gjithë trupin.

Tkurrja e matshme e tumoreve të kancerit nuk është aspak një “trajtim” për kancerin. Përveç nëse qelizat burimore të tumorit të kancerit hiqen ose shkatërrohen, tumori rritet.

MITI # 4) Nuk ka gjë ushqim anti-kancer ose barishte shëruese.

E VËRTETA: Bimët anti-kancer janë krijuar që nga fillimi i jetës në planetin tonë.

Ka mijëra ushqyes të bimëve anti-kancerogjene që gjenden në ushqime në çdo dyqan ushqimor (vetëm në seksionin e prodhimeve të freskëta!).

Vetitë e anti-kancerit të këtyre ushqimeve të fuqishme (si shafran i hidhur, hudhra, qepët, xhenxhefil dhe brokoli) rrallë marrin ndonjë vëmendje nga mediat, sepse ato nuk mund të patentohen dhe të shndërrohen në droga me përfitim të lartë.

MITI # 5) Asnjë nga kimikatet që përdoren në produktet e kujdesit personal nuk shkaktojnë kancer.

E VËRTETA: Produktet e njohura të kujdesit personal janë të ngarkuar tej mase me kimikate që shkaktojnë kancer, përfshirë çrregulluesit e hormoneve, dhe kimikate me aroma. Pothuajse të gjitha detergjentët e njohur të rrobave dhe zbutësit e rrobave na rrezikojnë për kancer.

MITI # 6) Pesticidet dhe herbicidet nuk shkaktojnë kancer.

E VËRTETA: Pesticidet ndërhyjnë në proceset metabolike dhe vrasin organizmat.

Sipas përkufizimit, ato janë vdekjeprurëse, përndryshe, nuk do t’i eliminonim insektet. Herbicidi më i popullarizuar në botë, glyphosate, është molekularisht shumë i ngjashëm me VX Nerve Gas, substanca më toksike e krijuar ndonjëherë nga njerëzimi, e cila u zhvillua si një armë e shkatërrimit në masë.

MITI # 7) Ju keni gjenet për të pasur kancer dhe nuk keni asnjë mundësi për ta ndaluar atë.

E VËRTETA: Nuk ka asgjë në gjen që ju programon të keni kancer. Kodi juaj gjenetik është në të vërtetë një plan për shëndetin e përsosur.

Por kur qelizat e trupit tuaj janë të larë në toksina, kimikate që shkaktojnë kancer në ushqim dhe produkte të kujdesit personal, ato shkaktojnë gjenet e mira që të kthehen në të këqia (përmes mutacioneve), duke çuar në kancer.

Ju keni kontroll të jashtëzakonshëm mbi ekspozimin tuaj ndaj (ose shmangies) ndaj kimikateve që shkaktojnë kancer.

MITI # 8) Produktet kundër kancerit ju ndihmojnë të eliminoni kancerin.

E VERTETA: Onkologjia në përgjithësi ka përfitime të mëdha nga kimioterapia, kirurgjia dhe trajtimet e rrezatimit.

MITI # 9) Mamogramët kapin kancerin në fillim dhe në këtë mënyrë “shpëtojnë jetën.”

E VËRTETA: Mamogramët ka raste kur nuk dallojnë fazat e hershme të cilat më së miri trajtohen në fillimin e tyre.

MITI # 10) Kompanitë e ilaçeve duan të gjejnë sa më shpejt shërim për kancerin.

E VERTETE: Kompanitë e ilaçeve e shfrytëzojnë kancerin për përfitime dhe nuk kanë asnjë interes për të eliminuar rrjedhën e tyre të të ardhurave duke shëruar këtë sëmundje shpejt. Kjo do të thoshte vetëvrasje financiare.