Ja cilat masa i kanë marrë aeroportet e Zvicrës për mbrojtje nga Covid19

Arriving travelers walk by a sign in the baggage claim area of Terminal B at LaGuardia Airport, Thursday, June 25, 2020, in New York. New York, Connecticut and New Jersey are asking visitors from states with high coronavirus infection rates to quarantine for 14 days. The "travel advisory" affects three adjacent Northeastern states that managed to check the spread of the virus this spring as New York City became a hot spot. Travelers from mostly southern and southwestern states including Florida, Texas Arizona and Utah will be affected starting Thursday. The two-week quarantine will last two weeks from the time of last contact within the identified state. (AP Photo/Kathy Willens)

Edhe pse është rikthyer pak pasi kufizimet e udhëtimit ndërkombëtar u qetësuan më 15 qershor, aeroportet e Zvicrës mbeten në mungesë të udhëtarëve të tyre të zakonshëm.

Për të siguruar pasagjerët që udhëtimi është i sigurt, aeroporti i Cyrihut ka instaluar stacione dezinfektuese në të gjitha terminalet e tij.

Përveç kësaj, të gjitha shkallët lëvizëse të aeroporteve do të pajisen me sisteme dritë ultravjollcë për të dezinfektuar parmakët, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Llambat eleminojnë menjëherë bakteret dhe viruset, por janë instaluar nën shkallët lëvizëse për të siguruar asnjë kontakt me njerëzit.

Aeroporti i Gjenevës ka thënë se po mendon të miratojë një sistem të ngjashëm, ndërsa aeroporti i Bazelit hodhi poshtë pajisjet në favor të pastrimit manual.

Llambat tashmë janë instaluar në të gjithë stacionet e trenave në Gjermani, përcjell tutje albinfo.ch.

Në mes të majit, trafiku i pasagjerëve në aeroportin e Cyrihut ishte ulur me 99 për qind, nivelet më të ulëta të trafikut të pasagjerëve në aeroport që nga viti 1952.

Nga ata pasagjerë, nëntë nga dhjetë ishin duke fluturuar brenda Zvicrës.