Ja çka thotë kreu i bashkisë së Hanaut për vr asjen e 11 personave

Kreu i bashkisë së Hanaut, Claus Kaminsky, CDU u shpreh i tronditur për dhu nën në qytetin e tij.

“Kjo ishte një natë e tmerrshme që do na preokupojë gjatë dhe do të qëndrojë gjatë si një kujtim pikëllues.”

Reklame

Kreu i bashkisë porositi që shkollat dhe disa kopshte në Hanau të mbeteshin të mbyllura ditën e enjte. Edhe deputetja e Bundestagut e zonës zgjedhore të Hanaut, Katja Leikert, CDU u shpreh e tronditur e bëri fjalë për një “skenar tmerri”.

“Në këtë natë të tmerrshme, u dëshiroj familjeve të vi ktimave shumë forcë për të përballuar dhimbjen dhe shpreh ngushëllimin e thellë.”

Qeveria gjermane reagoi e tronditur pas dhu nës në Hanau.
“Mendimet tona janë këtë mëngjes tek njerëzit në Hanau, në qendër të të cilit u krye një kr im i tmerrshëm”, shkroi zëdhënësi i qeverisë, Steffen Seibert në twitter.

“Ngushëllimet tona për familjet e prekura që vajtojnë për të afërmit e humbur”, shkruan Seibert.