Ja kur do të shpërndahet vaksina anti-covid në Europë

epa08673426 A handout photo made available by the Hacettepe University hospital shows a medical worker injecting a coronavirus vaccine to another medical worker at the Hacettepe University hospital in Ankara, Turkey, 16 September 2020. Turkey has started the third phase of a Covid-19 vaccine human trial made by China's Sinovac Biotech Ltd. EPA/HACETTEPE UNIVERSITY HOSPITAL HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
Advertisment

Vaksina anti-covid mund të shpërndahet në Europë duke nisur që nga mesi i muajit dhjetor.

Lajmin e dha vetë shefi ekzekutiv i Biontech, pas njoftimit se vaksina e Pfizer dhe Biontech mund të ofrojë një mbrojtje deri në 95% nga virusi Covid-19.Ai theksoi se gjithcka varet edhe nga kërkesat që do të merren në lidhje me vaksinën.

Reklame

“Nëse bëjmë llogari optimiste në Europë, vaksina mund të aprovohet në gjysmën e dytë të muajit dhjetor.

Do të varet nga kërkesat që do të marrim dhe nëse kushtet do të jenë plotësuar. Në Shtetet e Bashkuara aprovimi është i mundur në fund të gjysmës së parë të dhjetorit.

Ne kemi vëzhguar 95%, mbrojtje nga sëmundja”, u shpreh Ugur Sahin, shefi ekzekutiv i Biontech.Sakaq zyrtarët dhe kompanitë private janë të gatshëm t’i shpërndajnë vaksinat.