Ja kush janë 14 kandidatët për anëtarë të KSHZ-së

14 kandidatë kanë aplikuar për anëtarët e Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve, përfshirë anëtarët e mëparshëm dhe aktualë, si dhe punonjësit në shërbimet e Komisionit dhe avokatë.

Nga opozita e OBRM-PDUKM kandidat janë Boban Stojanoski dhe Aleksandar Dashtevski, ndërsa Krenar Lloga është kandidat për anëtar që vjen nga Aleanca për Shqiptarët, ndërsa nga BDI është Ditmire Shehu.

Reklame

Kandidatët e tjerë janë: Janake Vitanovski, Boris Kondarko, Beti Gjorgievska, Oliver Ristovski, Ljupka Guguçevska Filiposka, Radica Risteska, Elizabeta Postolovska, Dimitar Spaseski, Krenar Lloga dhe Zoran Mihajloski.

Kandidatët e emëruar nga partitë duhet të marrin shumicën e dy të tretave. Konkusrin që Kuvendi shpalli para Vitit të Ri, kanë kandiduar 14 kandidatë, ndërsa sot Komisioni për Zgjedhjet dhe Ndryshimet duhet ta përfundojë këtë listë. Mandati i përbërjes aktuale të KSHZ-së përfundon më 15 janar.