Ja sa gjatë jeton koronavirusi në rroba

Me përhapjen e COVID-19, të gjithë po marrin masat paraprake shtesë, duke përfshirë sipërfaqe sanitizuese, larjen e duarve për 20 sekonda dhe shmangien e vendeve të mbushura me njerëz. Por, ka edhe një gjë tjetër që nuk duhet ta lini pas dore kur bëhet fjalë për pastrimin: rrobat tuaja.

Ekspertët tani po thonë që koronavirusi mund të jetojë me veshje të paktën disa orë ose deri në disa ditë, transmeton Gazeta Shneta. Ndërsa koronavirusi zgjatë më gjatë në sipërfaqe të forta, jo poroze si çeliku, virusi sigurisht mund të vazhdojë të jetoj në sipërfaqe të buta si veshje dhe batanije.

Për të shmangur përhapjen e koronavirusit, CDC rekomandon ndryshimin e veshjeve të jashtme posa të hyni në shtëpinë tuaj dhe këshillon që t’i vendoni menjëherë në lavanderi.

Nëse po merrni me rrobat e ndyra nga dikush që tashmë është infektuar me koronavirus, vishni dorëza të disponieshme, dezinfektoni çdo sipërfaqe me të cilën veshjet kanë rënë në kontakt dhe lani duart tuaja tërësisht për 20 sekonda pas prekjes së rrobave.