Ja sa herë duhet ti lani duart me sapun që mos ju bie kurrë Koronavirusi

Ekspertët nga Mbretëria e Bashkuar thonë se është e preferueshme të pastrohen duart gjashtë herë në ditë, për t’u ruajtur nga koronavirusi.

Sipas mediave të huaja, kjo ka qenë këshilla që në fazat e hershme të këtij virusi, dhe një studim i ri thotë se larja e duarve deri 10 herë në ditë e bënë më të vështirë prekjen nga koronavirusi.

Reklame

Studiuesit shqyrtuan të dhënat nga viti 2006-2009, mbi viruset shumë të ngjashëm me llojin që po qarkullon në ditët e sotme.

Kështu u zbulua se 1,663 pjesëmarrës kishin shumë më pak gjasa të prekeshin nëse do të pastronin duart së paku gjashtë herë në ditë.

Ato janë një familje e viruseve që zakonisht shkaktojnë sëm. undje të butë, siç është ftohja e zakonshme, ndërsa të gjitha ato përfshirë edhe këtë të fundit, mund të eleminohen nga sapuni dhe uji.