Ja si do të paguhen pensionet për këtë muaj

Advertisment
HTML Image as link

Qeveria sot udhëzoi Fondin e Sigurimit Pensional që të dorëzojë të dhënat për pensionet në bankat komerciale deri më 23 Prill, duke i rekomanduar atyre që t’u mundësojnë pensionistëve që të disponojnë me fondet e tyre nga 26 Prill, para Pashkëve dhe festat e 1 majit.

Sot, Qeveria rishikoi dhe miratoi Informacionin për pagimin e pensioneve për Prill 2021, dhe udhëzoi Fondin e Sigurimit të Pensionit dhe Aftësisë së Kufizuar të Maqedonisë Veriore të paraqesë të dhënat për pensionet në bankat tregtare jo më vonë se 23 Prill 2021, dhe te tregtarët bankat. ata këshillohen të sigurojnë që pensionistët mund të disponojnë me pensionet e tyre të Prillit përmes rrjetit të ATM dhe rrjetit tregtar nga 26 Prill 2021.

Reklame

Pagesa në para e pensioneve për klientët që nuk përdorin karta do të realizohet në katër grupe sipas orarit vijues të përbërë sipas shumës së pensionit, për pensionet deri në 11,000 denarë, pagesa që do të bëhet më 26 prill (e hënë), për pensionet deri në 11,001 -14,000 denarë, pagesa të bëhet më 27 prill (e martë), për pensionet në vlerë prej 14,001-18,000 denarë, pagesa të bëhet më 28 prill (e mërkurë) dhe për pensionet në shuma prej mbi 18,001 denarë, pagesa të bëhet më 29.04. 2021 (e enjte).

Me këtë, thekson Qeveria, të gjithë përfituesit e pensioneve do të marrin mjetet e tyre para festave të 1 majit dhe Pashkëve.