Ja si u bënë goran e torbeshë shqiptarët në Maqedoni

Advertisment
HTML Image as link

Genc Prevlukaj

Në fillim të shekullit të njëzetë, në Maqedoninë e sotme të Veriut kishte fshatra muslimane që flisnin bullgarisht por deklaroheshin shqiptarë dhe fshatra ortodokse që komunikonin në shqip veçse ndjeheshin bullgarë.

Reklame

Me kalimin e kohës, të parët u përfunduan si torbeshë dhe goranë, ndërsa të dytët u asimiluan në sllavë. Tregues i qartë se sa e rrezikshme është kur ndjenja etnike spostohet karshi ndjenjave tjera.