“Jemi në Luftë Botërore”, Bill Gates bën paralajmërimin për koronavirusin: Në vitin 2021 do të shkojmë në …

Bill Gates e ka krahasuar COVID-19 me L uftën e Dytë Botërore. Filantropisti miliarder detajoi se si ‘pandemia e parë moderne’ do të ndikojë një gjeneratë të tërë.

“Kjo është si një luf të botërore, përveç në këtë rast, ne jemi të gjithë të barabartë. Është e pamundur të mos mbingarkohesh me dhi mbjen që njerëzit ndjejnë tani dhe do të vazhdojnë të ndjejnë për vitet e ardhshme”,– shkruajti Billa Gates.

Ai paralajmëroi: “Nëse në pranverën e vitit 2021 njerëzit do të shkojnë në ngjarje të mëdha publike, si në një lojë apo koncert në një stadium, do të jetë vetëm nëse ne kemi marrë trajtimin e duhur për t’u mbrojtur nga virusi.”

Por, ai ofroi arsye për optimizëm, duke shkruar: “Gjatë Lu ftës së Dytë Botërore, një sasi e mrekullueshme inovacioni, duke përfshirë radarët,mjetet për thyerjen e kodeve, ndihmuan në përfundimin e shpejtë të lu ftës. Kjo do të jetë njësoj edhe për pandeminë “.

Bashkëthemeluesi i Microsoft, Gates dhe gruaja e tij Melinda tashmë kanë dhuruar rreth 45 miliard dollarë në drejtim të hulumtimit të vaksinimit për të trajtuar pandemitë përmes themelimit të tyre.