Jim Belushi është kthyer në një fermer kanabisi

66-vjeçari, Jim Belushi është kthyer në një fermer kanabisi disa vite më parë, në kohën kur Oregoni legalizoi përdorimin e marihuanës.

Tashmë ai vjen me një tjetër investim në fermën e tij! Aktori me origjinë shqiptare, i cili prej vitesh jetën në Amerikë ka hapur lokalin e tij të ri ‘Ëngjëll Caffe’. Belushi për asnjë çast nuk nguron të tregojë se origjina e tij është shqiptare, e këtë e ka treguar dhe së fundmi me emrin e lokalit.

Reklame

Ambiciet e Belushit pasqyrojnë evolucionin e shpejtë të marihuanës në një biznes të madh. Ai planifikon të zgjerojë punën e tij në Kaliforni dhe Nevada, gjithashtu bashkëpunon me kompani të mëdha kanabisi, për të krijuar partneritete më kultivuesit, prodhuesit dhe shitësit me pakicë e kështu për të bërë të mundur që marka “Blues Brothers” të bëhet kombëtare dhe ndërkombëtare.

Sipërmarrësit e marihuanës si Belushi përballen me sfida të shumta që kanë penguar krijimin e markave në treg. Jo vetëm që industria është e re por produkti është ende i paligjshëm sipas ligjit federal. Kjo kufizon reklamimin dhe privon markat e mariuhanës nga mbrojtja federale e markave tregtare dhe markat tregtare të disponueshme për produktet e tjera të konsumit.

Vëllai më i madh i Xhimit, Gjoni ishte një komedian i famshëm dhe një nga yjet themelues të Saturday Night Live. Ai ishte i njohur për rolet e tij në Shtëpinë e Kafshëve të Kombëtares Lampoon (1978) dhe Vëllezërit Blues (1980).

Më 5 mars 1982, 33-vjeçari vdiq për shkak të një mbidoze, një kombinim i kokainës dhe heroinës.

“Pse po e bëj këtë? Une nuk e di. Unë u përfshiva në të, por kjo po më çon drejt një kuptimi të vdekjes së vëllait tim, telasheve që ajo shkaktoi në familjen time, rrënimit të familjes time. Dhe që kur kam filluar të punoj kanabisin, kam bërë një rrugë të gjatë në shërimin e gjithë kësaj”, shprehet aktori.

“Kjo është arsyeja pse unë u bëra një fermer kanabisi”, ka thënë më tej Belushi, “për ta përhapur këtë ilaç te njerëzit që kanë nevojë për të. Asnjë familje nuk duhet të kalojë përmes traumës së humbjes së një njeriu të dashur”.

 

View this post on Instagram

 

A new cafe @belushiifarm

A post shared by Jim Belushi (@jim.belushii) on