“Ju kemi gën*jyer për 13 vite”, tri gazetare të Televizionit Shtetëror në Iran japin dorëheqjen

Advertisment

Durimi i gazetarëve në Iran duket se është sosur. Tri gazetare të Televizionit Shtetëror kanë dhënë dorëheqjen pasi zbulojnë se diçka që kanë raportuar gjatë karrierës së tyre ka qënë e sajuar dhe aspak e vërtetë.

“Më vjen keq kam gën*jyer për 13 vite. Nuk do të kthehem më kurrë në televizion” shkruan gazetarja Gelare Jabbari me postimin që fshihet nga faqja pas pak orësh.
Të njëjtën gjë bënë edhe Saba Rad dhe Zahra Khatami që tregojnë edhe njëherë se Qeveria Iraniane ka nisur të kontr*ollojë mediat vendase dhe gjithçka transmetohet te publiku në mënyrë të saj*uar.

Reklame

Të mërkurën televizioni shtetëror iranian raportoi vde*kjen e 80 ushta*rëve amerikanë në sul*met iraniane kun*dër bazave në Irak në përgjigje të vra*sjes amerikane të gjeneralmajorit iranian Qasem Soleimani.

Asnjë trupë amerikane nuk vdi*q në su*lme dhe Teherani pranoi rrëz*imin e avionit Boeing. “Reporterët pa Kufij” e quanin Iranin “një nga vendet më shty*pëse në botë për gazetarët në 40 vitet e fundit” me një “kont*roll shtetëror të fortë të lajmeve dhe informacioneve. Gazetarët e pavarur në Iran “vazhdimisht i nënsh*trohen fri*kësimit arre*stimit dën*imi dhe bur*gut të gjatë dën*imet e shqiptuara nga gjykatat revol*ucionare në fund të gjyqeve të padr*ejta ” pohon organizata.