Ka filluar shitja e fluturimeve të lira, për disa destinacione biletat kushtojnë 600 denarë

Advertisment

Linjat ajrore që fluturojnë nga aeroportet e Maqedonisë tashmë po shesin bileta për pjesën më të madhe të destinacioneve drejt të cilave fluturojnë nga Shkupi dhe Ohri. Uebfaqet e disa linjave ajrore mund të prenotojnë bileta për fluturime që do të realizohen në fillim të majit, ndërsa shumica e destinacioneve pritet të vazhdojnë të mbahen normalisht në qershor.

– Ne do të dëshironim të shpjegojmë në lidhje me informacionin që është publikuar në disa media për data specifike për krijimin e linjave ajrore përmes transportuesve ajrorë që operojnë nga “Aeroporti Ndërkombëtar i Shkupit” dhe aeroporti “St. Apostulli Pal në Ohër. Dëshirojmë të theksojmë se Vendimi për mbylljen e “Aeroportit Ndërkombëtar të Shkupit” dhe aeroportit “St. Apostulli Pal në Ohër. Kjo do të thotë që derisa të merret një vendim tjetër, aeroportet do të jenë të mbyllura për transportin e pasagjerëve dhe trafiku ajror do të pezullohet. Ky vendim nuk vlen për fluturimet shtetërore, ushtarake, spitalore, humanitare dhe ngarkesave pa pasagjerë. Nisur nga situata aktuale, për momentin nuk mund të parashikohet kur trafiku ajror për transport pasagjerësh do të rivendoset dhe normalizohet, thonë nga Ministria e Transportit dhe Lidhjeve.

Reklame

Përkundër këtij apeli, linjat ajrore po shesin biletat e avionëve në destinacionet e shërbuara nga aeroportet maqedonase.

Wizz Air shet biletat e fluturimit për periudhën pas 17 majit, të cilat ofrohen për disa destinacione me një çmim prej vetëm 609 denarëve në një drejtim. Kroacia Airlines shet fluturime nga Shkupi në Zagreb për fluturime pas 1 qershorit. Air Serbia po ofron fluturime nga Shkupi për në Beograd për fluturime, të cilat beson se do të jenë në dispozicion pas 9 majit. Biletat ajrore nga Shkupi në Vjenë mund të blihen në faqen e internetit të Austrian Airlines për periudhën pas 21 majit.

Sipas linjës ajrore, pasagjerët të cilët kanë rezervuar bileta për fluturimet e pezulluara do të kompensohen. Ata që kanë bërë rezervimet drejtpërdrejt në faqen e internetit ose përmes aplikacionit celular të kompanisë ajrore do të njoftohen me e-mail për mënyrat në të cilat do të kompensohen.

Ekzistojnë dy mundësi për kompensim. Paratë mund t’i bashkëngjiten llogarisë Visa të pasagjerit dhe në atë rast rimbursimi është 120 përqind, por këto fonde duhet të përdoren në 24 muajt e ardhshëm për blerjen e produkteve dhe shërbimeve të “Wizz Air”.

Deri në fund të muajit, Maqedonia nuk do të hapë kufijtë e saj

Deri në fund të muajit, Maqedonia nuk do të hapë kufijtë e saj, konfirmojnë zyrtarët e shëndetësisë. Kur qytetarët do të jenë në gjendje të udhëtojnë jashtë vendit dhe në çfarë kushtesh ende nuk është specifikuar.

Ky do të jetë tema e diskutimit në koordinimin e pasdites së Ministrave të Shëndetësisë nga rajoni me përfaqësuesit e OBSH, përpara samitit të nesërm në BE. Pas kësaj, është e nevojshme të dini se çfarë masash duhet të ndërmarrë çdo vend për të hyrë dhe dalë nga territori i saj. Nuk përjashtohet mundësia e marrëveshjeve ndërshtetërore dhe përputhshmëria me kritere të caktuara për shkak të krizës koronare, si dhe teste të detyrueshme negative të sëmundjes disa vjeç, nëse dëshironi të udhëtoni edhe në lagje. Greqia, Serbia dhe Kroacia tashmë e kanë përmendur masën parandaluese.

Ky do të jetë tema e diskutimit në koordinimin e pasdites së Ministrave të Shëndetësisë nga rajoni me përfaqësuesit e OBSH, përpara samitit të nesërm në BE. Pas kësaj, është e nevojshme të dini se çfarë masash duhet të ndërmarrë çdo vend për të hyrë dhe dalë nga territori i saj. Nuk përjashtohet mundësia e marrëveshjeve ndërshtetërore dhe përputhshmëria me kritere të caktuara për shkak të krizës, si dhe teste të detyrueshme negative disa ditë të vjetra nëse dëshironi të udhëtoni edhe në lagje. Greqia, Serbia dhe Kroacia tashmë e kanë përmendur masën parandaluese.

Shërbimet shtesë nga Wizz Air që duhet të paguhen në internet

Në mënyrë që të sigurohet që shëndeti dhe mirëqenia e pasagjerëve dhe ekuipazhit të mbeten të pandryshuar, Wizz Air po prezanton protokolle të reja – në përputhje me rregulloret e qeverisë – për të ruajtur distancën fizike gjatë kontrollit dhe për të përmirësuar higjenën e fluturimit. Si pjesë e masave për të mbrojtur shëndetin e pasagjerëve dhe ekuipazhit të linjës ajrore, pasagjerët duhet të kontrollojnë dhe të blejnë të gjitha shërbimet shtesë në internet, siç është, për shembull, pagesa e çanta shtesë për të zvogëluar ndërveprimin në aeroport.

Përdorimi i kioskave vetëlëvizëse – aty ku është e mundur – dhe airbags me shpejtësi të lartë rekomandohen shumë nga linja ajrore për të siguruar më tej distancën fizike përpara kontrollit. Për të parandaluar përhapjen e sëmundjes, kompania po u kërkon të gjithë pasagjerëve që të respektojnë rregullat e reja të distancës fizike kur hyjnë dhe dalin në aeroplan.