“Ka shk atërrime dhe mund të ketë shumë vi ktima”- Profesori turk flet pas tërmetit me magnitudë 6.8: Mund të ketë çarë…

Një profesor i njohur në Turqi për tërmetet, tha se tërmeti me mangitudë 6.8 që goditi Elazig pasditen e sotme, mund të ketë çarë koren e tokës.

Ky tërmet është i rëndësishëm. Mund të ketë th yer koren e tokës. Në këtë kup tim, një sasi e madhe energjie është drenazhuar”, thotë Şükrü Ersoy.

Profesor Ersoy tha: “Më parë kishte një tërmet në Elazığ. Unë thashë që ky rajon është kr itik. Natyrisht, një rajon me te nsion të lartë. Ishte mbizotëruese ideja që një tërmet i tillë mund të ndodhte. Nuk kishte asnjë tërmet në Anatolinë Lindore për një kohë të gjatë. Ishte një tërmet i pritshëm. Por ky tërmet është i rënd ësishëm.

Mund të ketë t hyer koren e tokës. Në këtë kuptim, një sasi e madhe energjie është drenazhuar. Mungesa e dë meve në disa shtëpi nuk tregon informacion të qartë. Ka dë me ser ioze. Shpresoj të mos ketë vd ekje. Sidomos shtëpitë rurale mund të dëmtohen r ëndë”, theksoi ai.

“Qytetarët shkojnë në dalin në zona të hapura”

“Mund të ketë pasur vi ktima për shkak të madhësisë. Prandaj, ndërhyrjet duhet të jenë se rioze. Gjithashtu, qytetarët nuk duhet të hyjnë në shtëpitë e dë mtuara. Do të ketë pa soja. Ata duhet të jenë në rrugë, jo vetëm para shtëpive, por në hapësira të hapura”, shtoi profesori.