Kamerat termike në Aeroportin e Shkupit do të zbulojnë simptomat e Koronavirusit

Nuk ka vend për panik kur bëhet fjalë për koronavirusin, tha Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe pas takimit me Komisionin për sëmundje infektive.

Ai theksoi se Maqedonia nuk ka fluturime të drejtpërdrejta për në Kinë, rajoni ku është epiqendra e koronavirusit, që do të thotë se njerëzit që vijnë nga atje kanë kaluar tashmë disa skanera në aeroporte të ndryshme.

“Bëhet fjalë për virus që ka shumë simptoma të ngjashme si gripi, mund të kalojë nëpër forma të buta në të moderuara, por ka forma të rënda që kanë shkaktuar vdekjen te pacientët. Ata parasegjithash janë pacientë të moshuar me imunitet të dobët dhe sëmundje kronike.

Udhëtarët nga fluturimet e Stambollit dhe Dubait, që kanë lidhje me Kinën do të skanohen me një aparat fotografik termik. Aeroporti ynë, sipas vlerësimeve të fundit, ka nivelin më të lartë të zbulimit dhe njohjen e hershme, izolimin e hershëm, nëse në pacientë gjejnë simptoma të tilla. Do të ketë ekipe të aktivizuara mjekësore që do të shqyrtojnë. Priten edhe rezultate false false, pasi është sezoni i gripit”, tha Filipçe.