Kanada, 200 automjete përfshihen në ak sident 70 të lënduar (video)

Dy njerëz ishin të bllokuar në makinat e tyre disa orë pas përplasjes, e cila ndodhi në orën 12 e 30 minuta të mërkurën në La Prairie, Quebec, tha Sgt Marie-Michelle Moore me Sûreté du Québec. Pothuajse çdo mjet që ishte në ato momente në rrugë është përfshirë në aksidentin zinxhiror”, ka thënë zëdhënësi i policisë Michelle Moore.

Një pjesë e të pl agosurve ndodhen në gjende kritike. Pamjet nga vendi i ngjarjes shfaqin automjete të shtypura, përfshirë këtu edhe një minibus dhe kamion që transportonte kimikate.

Reklame

Shumica e automjeteve janë përplasur njëra pas tjetrës, derisa disa prej tyre kanë përfunduar jashtë rrugës, shkruan The Guardian.

Ministri i transportit të Quebec, François Bonnardel, tha në një konfe rencë shtypi se ak sidenti ndoshta ishte shkaktuar nga kushtet e ndërprerjes në Autostradën 15.

“Njerëzit po udhëtonin, kishte erëra të forta … dhe, papritmas, nuk mund të shikosh asgjë. Rruga ka të ngjarë të mbetet e mbyllur deri të enjten,” tha ai.