Kancelarja Gjermane Merkel trondit me deklaratën ndaj Greqisë për 12 miljet e detit Jon

Kancelarja Gjermane znj Angela Merkes sot është prononcuar në mediat gjermane lidhur me çështjen Shqipëri-Greqi dhe tensionet mes dy vendeve janë acaruar shumë ditët e fundit.

Kancelarja Merkel kritikoi ashpër qeverinë Greke për pretendime territoriale në shtetin fqinj duke theksuar se Shqipëria është një shtet i pavarur dhe pjesë e NATO por së shpejti do ti bashkohet edhe familjes së madhe Bashkimit Europian.

Reklame

Askush nuk guxon të cënojë kufijt e Shqipërisë!

Shqipëria është shteti më paqësor në rajon, dhe si i tillë do të mbetet.

Gjithashtu kancelarja Merkel kërkoi nga qeveria Greke që të qetësojnë zërat për pretendime territoriale me Shqipërinë, por nuk e la menjëanë edhe konflikti Turko-Grek.

Kancelarja Merkel kërkoi nga të dyja palët që të gjejnë një rrugë për dialog sepse kjo situatë e tensionuar nuk do ti bën mirë askujt.