Kanzurov: Gjuha maqedonase është e re, nuk ishte në shekullin e 19 e as në të mesmin

Advertisment
HTML Image as link

Gazetari Viktor Kanzurov në paraqitjen e tij të ftuar në 24 analiza mbi temën e marrëdhënieve maqedono-bullgare shkaktoi një debat të nxehtë se disa nga revolucionarët maqedonas ishin me origjinë bullgare të njohur në të gjithë botën.

“Dimitar Vlahov konsiderohet një person pozitiv në Maqedoni. “Ai tha në gazetën Makedonsko delo në 1928 se Goce Delchev ishte bullgar nga kombësia, por ai gjithashtu tha se ai ishte një maqedonas dhe jo një nacionalist,” tha Kanzurov.

Reklame Reklamë:
Qries

Kanzurov beson se nuk ka asnjë shfaqje televizive kushtuar Maqedonisë në Bullgari.

“Kërkesa përcillet gabimisht, nuk hyn në përcaktimin e sotëm të qytetarëve, as nuk mohohet ndjenja kombëtare, as nuk mohohet gjuha. Është e qartë për shumicën e bullgarëve që njerëzit këtu janë pjesërisht miqësorë dhe pjesërisht të urryer. “Ka të bëjë vetëm me interpretimin e historisë.”