Kaos në një lagje të Berlinit, lëndohen 60 policë

Policia dhe zjarrfikësit në Berlin gjetën veten mes grupeve të ashtuquajtura “mbledhës të majtë” që kishin uzurpuar një kompleks apartamentesh të vendosur në Rigaer Strasse 94, në lagjen Friedrichshain.

Të martën, Gjykata Administrative e Berlinit kishte hedhur poshtë një përpjekje të minutës së fundit për të bllokuar një inspektim të sigurisë së zjarrit në kompleksin e ndërtesës, diçka që banorët e kundërshtuan me forcë.

Autoritetet pretenduan se situata brenda ndërtesave përbënte një rrezik për sigurinë dhe rendin publik. Kompleksi përfshin tre shtëpi me 30 apartamente, raporton dw.

Policia tha se ata u goditën me gurë të hedhur nga çatia, si dhe me fishekzjarre nga rreth 200 njerëz, duke lënë rrugën të mbështjellë me tym për një pjesë të mëngjesit.

Tri grupe barrikadash që digjeshin u shuan dhe u hodhën mënjanë. Gjashtëdhjetë oficerë policie u plagosën.