Kartela për naftë të gjelbër, Selami: Do të përfitojnë rreth 60 mijë bujq

Rreth 60 mijë bujq do të përfitojnë nga masa “naftë e gjelbër”, por kësaj radhe atyre do t’u mbulohet rreth 50 për qind e shpenzimeve.

Zëvendësdrejtori i Agjencisë për Mbështetjen Financiare të Bujqësisë, Abdulselam Selami, në një prononcim për TVM2 theksoi se vlera e kartelave do të jetë varësisht nga kultura që është mbjellë, ndërsa kësaj radhe bujqit nuk do të kenë nevojë për të aplikuar për këtë masë, pasi ajo do t’u jepet të gjithë atyre që janë regjistruar për marrje të subvencioneve nga viti i kaluar.

“Prej 30 për qind ne rritëm në 50 për qind të shpenzimeve që do të bëjë një bujk në përpunimin e tokës, varësisht prej sipërfaqes së tokës dhe varësisht prej kulturës që do e mbjellë ashtu edhe do të kalkulohet se sa do të jetë vlera e kartelës. Bujqit nuk duhet të aplikojnë askund, mirëpo ajo do shkojë direkt sipas paraqitjes së subvencioneve që kanë pasur në vitin 2019.”,- tha zëvendësdrejtori në Agjencinë për Mbështetje të Bujqësisë, Abdulselam Selami.