Kërkohet organizim sa më i shpejtë i zgjedhjeve për Reis (dokument)

Advertisment

Në mbledhjen e jashtëzakonshme të anëtarëve të Rijasetit të BFI-së, të mbajtur më 27.05.2020 shumica e anëtarëve të rijasetit duke u bazuar në nenin 36 dhe 58 të Kushtetutës së BFI-së, vendosën njëzërit shkarkimin e Sulejman Rexhepit nga posti i Reis Ulemasë – Kryetar i BFI-së.

Me ç’rast ushtrues detyre të këtij posti u zgjodh Myftiu i Gostivarit Shaqir Fetahu. Ushtruesi i detyrës gjatë kësaj periudhe duhej që të mbaj mbledhje me anëtarët e Rijasetit, dhe më pas të shpall zgjedhje për zgjedhjen e Kryetarit të BFI-së.

Reklame

Kaluan përafërsisht 5 muaj, ud. Reisi nuk ka marrë asnjë hap në këtë fushë.

“Nuk ka mbajtur mbledhje, nuk ka caktuar anëtarët e rijasetit dhe nuk ka shpallë zgjedhje, por duke përdorur menyra të ndryshme joligjore mundohet ta okupojë këtë post”, thuhet në kërkesën e imamëve që kërkojnë zgjedhje sa më të shpejta, që BFI të funksionojë me kapacitet normal.