Këshilla për shtatzëna: Si t’i zbusni ngërçet

Ato kryesisht shfaqen gjatë natës dhe shpesh zgjasin rreth një minute.

Shumica e shtatzënave shpesh mund të ndiejnë ngërçe në shputa, kofshë dhe muskuj të nëngjurit gjatë muajve të fundit të shtatzënisë.

Reklame

Për t’i zbutur ngërçet, përpiquni të vini kompresa të ngrohta në vendet në të cilat shfaqen.

Me ushqim të duhur me vitamina dhe me konsumim të shtuar të kalciumit dhe magnezit, gjithashtu, mund të pengoni shfaqjen e ngërçeve të reja.

Përpiquni të bëni dush apo të laheni me ujë të ngrohtë, duke drejtuar vrushkullin e ngrohtë të ujit në zonën e ngërçeve.

Gjithashtu, nëse ngërçet nuk pushojnë, mos harroni të konsultoheni me mjekun tuaj. /Telegrafi/