Këshilla për tu ruajtur nga koronavirusi, apeli për ta shpërndarë tek ata që njihni

Buletini i Departamentit të Shëndetit në Kanada, ka shpërndarë një listë me këshilla që i vijnë në ndihmë njerëzve për t’u ruajtur nga Coronavirusi, duke i kërkuar atyre ta shpërndajnë tek familja, miqtë dhe të afërmit.

Fillimisht, duhet të dini që virusi nuk është bakterial, prandaj nuk mund të kurohet duke përdorur antibiotikë. Çfarë duhet të bëni:

Mos lejoni t’ju thahet fyti

Nëse membrana e fytit thahet, virusi mund ta pushtojë trupin tuaj brenda 10 minutash.

Mbani me vete një shishe ujë

Duhet të pini 50-80 ml ujë të vakët (të rriturit) dhe 30-50 ml, fëmijët. Sa e ndjeni që fyti ju është tharë, pini ujë. Një shishe ujë në dorë, do të ishte zgjidhja e duhur.

Mos pini shumë sepse nuk ndihmon, por pini në mënyrë të vazhdueshme që të jeni të hidratuar.

Shmangni vendet me shumë njerëz

Deri në mars, mundohuni të evitoni vendet me turma njerëzish. Nëse është e nevojshme, vendosni maska veçanërisht kur udhëtoni me transport publik.

Shmangni të skuqurat dhe ushqimet pikante ,Konsumoni lëngje që kanë në përmbajtje vitaminën C.

Cilat janë simptomat?

Temperatura e lartë e përsëritur ,Kollitje e zgjatur dhe ethe ,Kujdes i veçantë duhet për fëmijët pasi janë më të rrezikuarit ,Të rriturit ndjejnë këputje trupi, dhimbje koke dhe probleme me frymëmarrjen.